Boot huren in Amsterdam

Amsterdam kun je het beste bewonderen vanaf het water. De beste manier om dit te bereiken is door een privé boot te huren. Zo kun je gezellig varen door de 17de eeuwse kanalen gordels in je gehuurde boot met vrienden. Waarschijnlijk vraag je je af of daar geen vaarbewijs voor nodig is. Dit is namelijk niet nodig, ook zonder vaarbewijs kun je een bootje huren om door de grachten te varen. Een bijkomend voordeel is dat je eigen drinken en eten mee kunt nemen aan boord. Ook zijn er vele terrasjes waar je kunt aanmeren om te genieten van de zon. Hier kun je een boot huren Amsterdam.

 

In dit artikel hebben we 7 voordelen gevonden voor het huren van een boot.

boten

1. Het is een privé boot voor jou en de mensen die je mag

Tenzij je het erg fijn vindt om met grote groepen te zitten naast mensen die je niet goed kent. In dat geval kun je kiezen voor een grachtentour of een toeristische boot. Anders raden wij echt een privé boot aan. Zo kun je optimaal genieten van je gezelschap. Of heb je een echte romantisch dagje uit.

 

2. Bepaal zelf hoe lang je een boot wilt huren

Een tour duurt meestal een uur of anderhalf. Maar er zijn zoveel dingen om te bewonderen in de grachten dat dit tijdslot het geen eer aan doet. Wanneer je een boot huurt kun je veel langer varen. En je eigen tempo bepalen.

 

3. Je mag zelf aan het stuur zitten

Er is niks leuker dan de capitein kunnen zijn van je eigen boot. Wanneer je een boot huurt ben je ervan verzekerd dat het een veilig bootje is. Die ook nog eens makkelijk te besturen is. Een goede boot verhuurder legt ook altijd uit hoe alles precies werkt. Zodat je zorgeloos op pad kunt.

 

4. Bepaal je eigen route

Amsterdam heeft 165 kanalen die samen wel 75 kilometer lang zijn. Er zijn genoeg routes om te kiezen. Met je eigen bootje kun je bepalen waar je naartoe wilt. Op de website van de ANWB is ook veel informatie te vinden die je op weg kan helpen.

 

5. Je eigen eten en drinken mee

Zoals we eerder al hadden aangegeven, kun je zelf eten en drinken meenemen. Ook op de vaarroute zijn vaak genoeg supermarkten te vinden. Een barbecue is echter niet altijd handig op een klein bootje. Let wel altijd op de veiligheid.

 

6. Bepaal waar en wanneer je een pauze houdt

Omdat je zelf vaart kun je praktisch doen wat je wilt. Je hebt alle tijd om volop te genieten van de stad.

 

7. Voordeliger dan een tour

In bijna alle gevallen is een huurboot voordeliger dan een tour.  De gemiddelde prijs voor een privé boot is 89 euro voor circa 3 uur. Dat is minder dan 30 euro per uur. Afhankelijk van de hoeveelheid mensen aan boord kan de prijs verschillen van 15 euro (met twee man) tot 5 euro (voor een groep van 6). Waar de gemiddelde prijs voor een standaard tour 14 euro per persoon is. Genoeg redenen dus om een boot te huren of sloep huren Amsterdam.