Londen

Londen is één van de populairste plaatsen voor een stedentrip. En dat is niet zo gek, want er is genoeg te beleven. Een dagje Londen is dan ook leuk voor jong en oud. We hebben een aantal populaire bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het werkpaleis van de Engelse koningin in Londen. Een indrukwekkend paleis en als je geluk hebt vang je een glimp van de koningin op. Bovendien is het ook erg leuk de wisseling van de wacht mee te maken.

Tower Bridge

Op de Tower Bridge is genoeg te zien, maar het is ook mogelijk de brug van binnen en boven te zien. Een rondleiding door de Tower Bridge is zeker een aanrader!

Westminster Abbey

Westminster Abbey is de belangrijkste kerk in het Verenigd Koninkrijk. Hier zie je mooie voorbeelden van middeleeuwse architectuur, verzamelingen graftomben en monumenten. Zeker een bezoek waard!

Big Ben

Big Ben is in tegenstelling tot wat velen denken, geen toren maar een klok. De Big Ben klok is zowel de luidklok als de slagkok en is de zwaarste klok ter wereld.

Tower of London

De Tower of Londen is één van de oudste gebouwen in Londen. Het gebouw heeft verschillende functies gehad, waaronder: paleis, gevangenis en fort. Ga in gesprek met één van de bewakers en ontdek de meest spannende verhalen over de interessante geschiedenis van het kasteel.

Oxfort Street

Als je van winkelen houdt, dan is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan Oxford Street. Je gaat sowieso niet met lege handen naar huis, want hier vind je de grootste warenhuizen!

London Eye

Wie kent de London Eye niet? Het is het reuzenrad van Londen en biedt een spectaculair uitzicht over een groot deel van de stad.

Naast de bovenstaande bezienswaardigheden heeft Londen nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van St. Paul’s Cathedral of Hyde Park? Boek direct je dagje weg via www.citytijger.nl en ontdek Londen per luxe touringcar!