Stappenplan voor het aanschaffen van een rubberboot

Wat is leuker dan tijdens een hete zomermiddag met vrienden of familie te gaan varen? U kunt een boot huren of als u plannen heeft om vaker het water op te gaan kunt u er zelf een aanschaffen. Een rubberboot kopen is een kostbare aanschaf die u niet zomaar doet. Hier moet u dus goed over nadenken. Om u op weg te helpen hebben wij de belangrijkste stappen voor u op een rij gezet.

  1. Op wat voor wateren wil ik gaan varen?
  2. Wat voor boten zijn er op de markt en welke voldoen aan mijn wensen?
  3. Het live bekijken van verschillende boten.
  4. De aankoop van de boot.
  5. Varen!

Waar moet uw rubberboot aan voldoen

Rubberboten zijn er in veel verschillende merken, soorten en maten. Het is daarom erg belangrijk om te weten wat de wensen zijn voor uw nieuwe rubberboot. Ook is het belangrijk om te beslissen waar u wilt gaan varen. Wilt u alleen in de grachten varen, op zee of in een van de vele grote plassen die Nederland te bieden heeft. Voor elk van deze genoemde situaties heeft een rubberboot andere competenties nodig. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken waar u wilt gaan varen. Daarnaast is het ook een goed idee om te bepalen met hoeveel mensen u aan boord wilt kunnen en of er bijvoorbeeld extra gadgets aanwezig moeten zijn om het varen makkelijker te maken. 

Buitenboordmotoren voor uw rubberboot

Als u een rubberboot koopt komt deze soms al met een buitenboordmotor. Maar in sommige gevallen moet u zelf een buitenboordmotor aanschaffen. Als u van plan bent om alleen in de grachten te varen is een grote buitenboordmotor overbodig. Kleine buitenboordmotoren hebben weinig pk en zullen niet meer dan 20kg wegen. Als u liever op de grotere wateren gaat varen is het verstandiger om voor een grotere buitenboordmotor te kiezen. Zo kunt u makkelijker tegen de stroom in varen en voor de echte liefhebbers zelfs planeren!

Waar kunt u een rubberboot aanschaffen

Als u de weloverwogen beslissing heeft gemaakt om een boot aan te schaffen kunt u dit online doen of bij een watersport winkel bij u in de buurt. Veel watersportspeciaalzaken hebben een ruim assortiment van gebruikte en nieuwe rubberboten voor u klaar staan. Ook hebben zij vaak verschillende soorten buitenboordmotoren op voorraad. Als u toch niet helemaal zeker bent over welk soort buitenboordmotor het beste bij u past kunt u dit vragen aan een van de medewerkers. Zij beschikken over veel kennis en kunnen u passend advies geven over welke rubberboot en/of buitenboordmotor het beste bij uw wensen past.