Singlereizen

Alleen op reis gaan, een spannende beslissing! Toch zijn er jaarlijks tienduizenden mensen die singlereizen boeken. Niet om op zoek te gaan naar een relatie, maar gewoon, om te reizen met leeftijdsgenoten en niet tussen een hele groep stelletjes te belanden.
Single reizen zijn er dan ook in alle vormen en maten en naar zo’n beetje elk land in de wereld. Of je nu op zoek bent naar singlereizen aan het strand of juist naar singlevakanties met actie en avontuur, je kunt alle kanten op.

Alleen reizen is spannend
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: voor heel veel mensen is het boeken van een singlereis een grote stap. Je kent niemand, wat nu als de groep niet leuk is en wat nu als iedereen wanhopig op zoek is naar een relatie? Het zijn ongetwijfeld dingen die door je hoofd spoken als je overweegt een singlereis te boeken.
Toch geldt ook hierbij dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend. Natuurlijk kun je ook bij een single vakantie pech hebben en in een groep terechtkomen waar het niet direct met iedereen klikt, maar dat is bij elke vakantie natuurlijk het geval.
Je zult merken dat juist bij een vakantie iedereen echt gaat voor een fijne reis. Iedereen zal dan ook zeker zijn best doen een gezellige reis ervan te maken. Daarbij moet je ook bedenken dat je waarschijnlijk een reisbestemming uit zult kiezen die bij jou als persoon past. Al die andere mensen doen dat ook, waardoor de kans dat het klikt alweer een stuk groter is.

Singles reisbestemmingen
Hieronder vind je een aantal tips voor uiteenlopende singlereizen. Ter inspiratie, om je een idee te geven van de mogelijkheden en misschien om je een klein beetje over te halen.

Tip 1: singlereizen Ierland
Een populaire reisbestemming die veel geboekt wordt door alleenreizenden is Ierland. Een combinatie van een actieve vakantie, een cultuurvakantie en een reis waar gezelligheid voorop staat, dat is Ierland in het kort. Het land van de Kelten, van de Ierse muziek, de pubs en de groene heuvels, maar ook het land van ruige landschappen en bijzondere geschiedenis. Ga voor Ierland als je een natuurliefhebber bent, als je van cultuur houdt en als je zoekt naar een afwisselende rondreis!

Tip 2: Kroatie strandvakanties
Een tweede populaire reisbestemming die veel door singles wordt geboekt zijn reizen naar Kroatie. Met twee reisbestemmingen is er volop keus in het soort vakantie dat je wilt kiezen. Zo kun je, als je een iets actievere reis wilt doen, gaan voor een actieve strandvakantie in Split in het zuiden van Kroatie. Mooi weer, een geweldige omgeving en activiteiten als raften, rotsklimmen en canyoning zorgen voor een enorm intensieve reis, maar met genoeg tijd om cocktails op het strand te drinken.
Kroatie is populair als singlereis voor mensen die houden van zon, zee en strand, maar die toch ook iets willen doen tijdens hun reis. Kies bijvoorbeeld voor levendig Novalja waar je een heerlijke uitgaansvakantie kunt boeken.

Tip 3: Rondreizen in de USA
Amerika leent zich perfect voor een groepsreis en wordt vrijwel uitsluitend door singles geboekt. Ga voor een ultieme rondreis door bijvoorbeeld Californie of door de mountain states als Idaho, Wyoming en Montana en verleg je grenzen tijdens een avontuurlijke groepsrondreis.